dissabte, 15 de juny del 2013

Maionesa

Aquí tenim el clàssic de la maionesa casolana!

És un recepta que me la va ensenyar el meu pare, bàsicament perquè no l'hagués de fer ell, el diumenge de pollastres a l'ast. Digueu-li tonto (amb tot l'amor del món de filla a pare).









































Ingredients
-Oli d'oliva.
-Vinagre (de vi) No de modena ni coses d'aquestes. I si no unes gotetes de llimona.
-1 ou.
-Pessic de sal.
-Un parell d'allets (opcional).

Preparació.
Abans de res, un punt important és el de l'oli d'oliva. Quin tipus d'oli d'oliva? Doncs el que no sigui ni extra, ni verge, ni extra-verge... és a dir el senzill, el bàsic. I puc fer maionesa amb oli de girasol? Sí, i tant, para gustos los colores que diuen, però jo la prefereixo amb oli d'oliva.

Llavors, quanta quantitat d'oli? A més oli, més espessa ens quedarà. Llavors, per saber la quantitat, jo sempre utilitzo el pot que ve amb la batedora (túrmix), i hi poso oli d'oliva fins a la meitat del recipient. Afegeixo l'ou, el pessic de sal, unes gotetes de vinagre de vi (vermell o blanc? jo sempre amb el primer, és el que tinc perquè m'encanta). Quantes? Doncs un parell o tres. Si no tenim el vinagre doncs llimona. I l'all trossejat que és opcional.

Ja tenim tots els ingredients dins del recipient, i ara ve el moment crític, quant posem el túrmix i desitgem que no se'ns talli. Com ho hem de fer?? Doncs respiracions profundes i endevant. El truc és... posar el túrmix al fons del recipient i no moure'l fins al cap de 30 segons, que els compten (això em deia el meu pare i funciona), llavors sense parar la batedora l'aixaquem lentament i quan el so/soroll canvia llavors ja està, ja podem anar amunt i avall amb la batedora sense por a que la maionesa es talli :)

Un cop està tot ben mescladet tastem si està bé de sal, i si no n'hi afegim i de nou mesclem amb el túrmix.
Després d'això ja tenim aquesta salsa llesta per menjar amb unes bones patates, o pollastre, o hamburguesa... el que sigui




Bon profit ;)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada